Omelett med ramslök

Omelett med ramslök. Ta till vara.
Det fina med omelett är att det går blixtsnabbt att laga och att det går att variera den så mycket att det är omöjligt att tröttna. Man kan ju ta nästan vad som helst som är i säsong och lägga det på en omelett. Lite örter, spenat från trädgården eller höstens svampfynd – allt funkar.

Just nu är det en riktigt god idé att använda ramslök. Så gott!

Min man, som är en mästare på att laga omelett, gör alltid en hel omelett per person istället för att göra en stor smet som räcker till många. Då blir varje omelett tunn och fin och perfekt genomstekt.

Du behöver (till en person)
2 ägg
2 msk mjölk
salt
peppar
smör att steka i

7-8 ramslöksblad

Gör så här
Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en smet. Häll smeten i en varm stekpanna och stek i smör tills omeletten börjar stelna på ytan. Lägg på ramslök och stek ytterligare någon minut. Vik omeletten dubbel och servera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..