Snart trädgårdsdags

tradgard1.jpg
lavendel3
septemper

Hurra, snart kan vi äntligen börja plantera i vår radhusträdgård. Den lilla plätten har tills nu bestått av lera, några vilsna grässtrån och ett och annat ogräs. Men just nu rullar de ut gräs utanför fönstret för fulla muggar. Snabbt går det – fast när det är klart måste vi hålla oss från att gå på gräset i några veckor innan vi kan gå loss med spadar och växter. Oj, vad det kliar i fingrarna!

På landet, där vi ju har en stor gammal fruktträdgård med skogspartier, slänter och ängar finns nästan alla slags växter. Nässlor, kirskål, tusenskönor, ramslök, maskrosor, violer, harsyra, frukt, bär, nötter och blommor – nästan allt jag kommer på att jag vill plocka finns där. Jag har till och med plockat svamp på tomten ibland.

Kontrasten mot radhusträdgården, som är helt tom, är slående. Den är förstås mycket mindre också (70 mot 10 000 kvadratmeter) men jag hoppas ändå att jag kan få till den där känslan av mångfald i den. Känner mig sällan så rik som när det finns mycket olika saker att plocka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..