Syrensocker

Syrensocker. Så tar du till vara syren.

Vi är på landet och syrenerna blommar! Vi kom hit i onsdags och det har utan konkurrens varit årets hittills bästa dagar. Vi har badat i sjön, fixat i trädgården och ätit orimligt stora mängder ramslök (recepten kommer förstås). Plötsligt har det blivit sommar och det är omöjligt att förstå att det låg snö på altanen för bara en dryg månad sedan.

I dag gick jag och minstingen ut i trädgården och plockade blommor till syrensocker. Det är lite pilligt att repa syrenblommorna från klasarna men med en peppad treåring som medhjälpare gick det som en dans.

Gör eget syrensocker! Ta till vara.

Vi har tänkt använda sockret till att baka drömmar. Men syrensocker funkar fint att använda som smaksättning i många olika slags småkakor, sockerkakor eller efterrätter. Och förstås till jordgubbarna när de kommer!
syrensocker4.jpg

Du behöver
syrenblommor
socker

Gör så här
• Lägg syrenklasarna på ett vitt papper en stund så kryper eventuella småkryp ut. 

• Repa blommorna från stjälkarna och varva dem med socker i en burk med lock. Använd ungefär lika stor mängd syrenblommor som socker.

Låt burken stå och dra i några dagar.

• Sila sockret och häll upp i burken på nytt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..