Linssallad med tomat och persilja

Linssallad med tomat och persilja.

Sista veckan innan semestern drar igång och att-göra-listorna svämmar i vanlig ordning över. Till bråda dagar behövs en stadig lunch och den här veckan lever jag på min bästa linssallad med tomat. Det var min mamma som bjöd mig på den första gången när jag var fattig student och den blev genast en storfavorit. Den har allt som man kan önska sig av en vardagslunch: smakar förträffligt, är nyttig, snabblagad, mättande och dessutom billig att laga i och med att de dyrare tomaterna blandas upp med linser. Jag brukar koka en rejäl laddning linser så att de räcker för flera dagars lunch. Bara att ta ut ut kylen, hacka i grönsaker och äta!

Linssallad med tomat och persilja. Ta till vara.

Du behöver (till 2 portioner)
4 medelstora tomater (eller flera mindre)
1/3 liten rödlök
2-3 msk hackad färsk persilja
3 dl gröna linser
salt
olivolja
vinäger eller citronsaft

Gör så här
• Koka linserna enligt anvisningen på paketet. Låt svalna eller skölj dem i kallt vatten.
• Skär tomater och rödlök i bitar.
• Lägg upp allt fat och salta lätt. Ringa olivolja över och smaka av med vinäger eller citronsaft.
• Servera för sig själv med ett gott bröd eller varför inte som tillbehör till grillat?

Prova också att variera salladen genom att lägga till fetaost. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..