Äppelmarmelad med ingefära

Marmelad på äpplen och ingefära. Ta till vara.

För en tid sedan efterlyste jag era bästa smaksättningar på äppelmarmelad via Instagram och jag fick in så många bra förslag. Calvados, citron, kanel, ingefära, kardemumma eller marmelad på rosenkvitten och äpple var några av idéerna som fick det att vattnas i munnen på mig. Inte helt lätt att välja men till slut bestämde jag mig ändå för att testa att laga en marmelad på äpple och ingefära.

Den blev så god! Ingefäran bidrar med ett litet sting som värmer fint nu på senhösten när rusket kommer krypande.

I morse lagade vi scones (efter Leilas recept) och serverade med min nylagade marmelad. Bra morgon och kanske blir hela dagen bra nu? En dag som börjar med hembakta scones och egen marmelad kan ju inte gå fel liksom.

Du behöver
1 kg äpplen, helst syrliga
2 msk finriven ingefära
5 dl socker
Saften av 1 citron
1 dl vatten

Gör så här
• Skala, kärna ur och tärna äpplena.
• Lägg dem i en vid gryta tillsammans med vatten, citronsaft, ingefära och socker.
• Koka utan lock i 30-40 minuter. Marmeladen är färdig när den tjocknar och konsistensen börjar bli geléaktig.
• Häll upp på rena desinficerade burkar. Förvara svalt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..