Hej november!

Frysainsvamp2

Så har det blivit november – kanske den månad som har sämst rykte av alla. Alltså, så oförtjänt! Klar luft och grå himmel mot guldgula löv som sakta virvlar ner från träden. Kan knappt tänka mig något tjusigare. Är man, som jag, det mista dragen åt det melankoliska är ju november fin som snus.

Kollar man in vad som är i säsong den här månaden ser man också att det fortfarande finns en hel del godsaker att plocka och äta, både i trädgården och i naturen.

Själv planerar jag att ge mig ut och plocka både nypon och slånbär så fort jag får tillfälle. Att de är frostnupna är bara ett plus. Det är också nu som mina vinteräpplen, som ligger och mognar i lådor, börjar bli riktigt goda.

I Ta till varas säsongguide listar jag varje månad vilka frukter, bär, nötter, vilda örter och svampar som är redo att plockas eller ätas just nu. Ni hittar den alltid i bloggens meny uppe vid sidhuvudet.

Så här ser den ut i november:

Nypon3

Frukt och bär

Äpple
Päron
Nypon
Aroniabär
Havtorn
Slånbär
Tranbär
Rönnbär
Enbär

Citron
Apelsin
Satsumas
Clementin
Grapefrukt
Kiwi

trattkantareller

I skog och mark

Trattkantareller
Pepparrot

Har jag missat något? Skriv en kommentar och tipsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..