December!

Appelplattar1

Så har det blivit december och dags för Ta till varas månatliga säsongguide!

Fortfarande finns det några få saker att plocka i naturen men det är också nu, när det inte finns så mycket färskt att tillgå, som det börjar bli dags att plocka fram alla godsaker som sparats i frys och skafferi från sommarens skörd. Äpplen och päron som vinterförvaras, bär och svamp i frysen, inläggningar och torkade örter kommer väl till pass nu.

vinbarssas1

Själv ser jag fram emot använda så mycket jag kan av årets skörd till jul och nyår. Jag kommer definitivt att göra min svartvinbärssås till Ris à la Maltan, kanske något julgodis med valnötter och satsa på en dessert med päron eller äpple till nyår. Vilken lyx att ha ett litet förråd av godsaker på lager nu!

Vad brukar ni laga av sommarens skörd?

Frukt och bär
Äpple
Päron
Nypon
Slånbär
Enbär

Apelsin
Citron
Satsumas
Clementin
Grapefrukt
Kiwi

citrusbomb7'

Svamp och vilda örter

Trattkantareller (södra sverige)

Övrigt

Torkade, frysta och inlagda bär, grönsaker och svampar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..