Sportlovets
bästa följtips

instafav2

J

ag har känt mig ganska oinspirerad när det gäller vardagsmaten på sistone. När det är vår, sommar eller skördetid är det sällan komplicerat att bestämma vad som ska bli till middag. Har man egna odlingar är det bara att ta ett varv i trädgården och rycka upp något som ser gott ut.  Eller ta ett varv  i skogen. Överflödet i april-november ger mig snarast en känsla av att jag inte hinner med att laga allt gott som jag vill äta.

Men nu. Nu krävs ett helt annat tankearbete för att komma fram till vad som vettigt att laga till middag. Jag hade säkert kunnat fastna helt i det djupfrysta färdigmats-träsket om det inte varit för alla fantastiska matinspiratörer som jag följer.

Här är några fina favoriter på nätet. Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag!

  1. Känner att allt mitt okynnes-surfande på Instagram ändå är värt när jag dyker på godbitar som nystartade kontot Hållbar mat, @hallbarmat.  Ebba Sand och Nora Tysklind inspirerar oss att äta klimatsmart och framför allt gott! Finns också i bloggform på hallbarmatse.se.
  2. Jag träffade fina Sofia Tegnefur bakom bloggen och instagramkontot The Nordic Kitchen (@thenordickitchen) på matmässan Stockholm Food and Wine för något år sedan och sedan dess har jag njutit av hennes finstämda bilder i mina flöden. Växtbaserade recept med hjärtat i det nordiska som ger maxad inspiration.
  3. Anax skafferi drivs av Anna Andersson som bor i Strängnäs och varje tallrik hon postar på Instagram (@anax_skafferi)  är som ett litet konstverk i sig. Precis som jag har hon en fäbless för att använda det som finns i trädgården och skogen i köket. Nu har hon just startat en sprillans ny blogg och jag är så pepp på att få följa henne även där. Ni hittar den på anaxskafferi.se.
  4. Tydligen går det att odla mitt i smällkalla vintern. Kolla bara på Sara Bäckmo, kvinnan bakom bloggen med samma namn och instagramkontot @skillnadens. Driven odlingsfantast och grönsaksguru som bland annat skrivit boken Vinterodling: skörda när det är kallt. Utmanar oss att börja odlingsåret redan i januari.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..