Vinterplantering vid garaget

Inlägget är ett samarbete med Garageportexperten

 

Nu när olivträdet vid garageportarna fått flytta in hos en kompis inglasade uterum så var det dags för något nytt. Vi har ju inte gjort iordning framsidan på vår tomt ännu så allt som kan piffa upp den behövs! Jag och barnen åkte till blomsterhandeln och köpte den största enen vi kunde hitta som gick att plantera i en kruka. Eller korg fick det bli!

Innan vi flyttade till huset var jag inte alls särskilt pysslig med planteringar och blommor men sedan vi flyttade hit älskar jag att åka till blomsterhandeln och strosa runt för att hitta finaste växterna till huset. Jag hade nog inte trott att det jag skulle göra mest i och i anslutning till garaget skulle vara att stå med jordpåsar, lecakulor, olika krukor, spadar och växter – men så är det! Himla perfekt att kunna ha alla prylar i garaget, bara rulla upp garageportarna, ta med det man behöver och vara precis utanför när man ska plantera. Man slipper jord och smuts inomhus och behöver inte vara så försiktig med vart allt hamnar.

IMG_2708_web
IMG_2719_web
IMG_2715_web
IMG_2709_web_
IMG_2735_web
IMG_2726_web_
Vi är så himla nöjda med att vi valde M-profil (bredden på de liggande sektionerna) på våra garageportar! Och att vi lackade dem i samma vita nyans som garaget och huset (0502-Y utan S). Det blev precis så där stilrent och snyggt som vi önskade! Älskar hur bra den gröna enen passar mot den vita fasaden.

IMG_2724_web
När garageuppfarten är färdig och de stora grushögarna borta så tänker jag att det blir fint att ha en grön växt på varje sida om garageportarna. Enar eller buxbom i samma form ligger bra till på listan. 

IMG_2745_web
IMG_2748_web
Ni som följer bloggen vet att jag helst vill ha det enkelt och stilrent. Jag är inte mycket för stora julblomster arrangemang men pyntar gärna med rosetter av fina ripsband eller sidenband. Till jul ska en stor röd rosett få pryda enen.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Veckans tisdagsting v47

Veckans tisdagsting är hett eftertraktad och har redan sålt slut både på nätet och i butik, jag pratar såklart om den fantastiska toppstjärnan i mässing, formgiven av Sam Wilde för Svenskt Tenn. Så vacker eller hur?!

svenskt_tenn_toppstjarna_sam_wilde_massing_1--1880401068-rszww1500h1500-83

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Bygga walk in closet

Reklam – inlägget är ett samarbete med Mirro

 

I helgen fortsatte vi arbetet med vår walk in closet och nu händer det verkligen grejer! Vi har påbörjat min sida och det förvandlar verkligen hela rummet nu när allt kommer på plats. Det blir såååå bra!! Min mamma var förbi och hon tyckte precis som vi att rummet helt plötsligt kändes väldigt stort, fast vi nu satt in garderober längs båda väggarna.

IMG_1868_web
Så här såg utgångsläget ut. En stor lucka i väggen som leder till golvvärmen utmanade hur vi kunde bygga garderoben…

IMG_2691_web
…men med Mirros måttanpassade garderobslösningar kunde vi välja en bredd på den sektionen som passade perfekt. Hurra!

IMG_2695_web
Vi valde att inte ha något bakstycke på garderoben just för att man ska kunna komma åt luckan.

003_Mirro
Här är ritningen. Jag bestämde mig faktiskt på plats för att ta bort hyllplanen längst till höger och ersätta med en klädstång. Vi tog klädstången längst ned till vänster som jag insåg att jag inte behöver (där kommer det att stå en tvättkorg sen) och sågade av den till rätt mått. Det kändes mer estetiskt snyggt att ha hyllplanen ovanför lådorna och bryta av den långa raden av klädstänger, så nu har vi beställt sådana i rätt bredd. Några små justeringar från ursprungsritningen men jag är så sjukt nöjd med hur allting faller på plats!

IMG_2750_web
Vi avslutade med att måla listerna högst upp i samma vita nyans som övriga taklister. Nu är det bara lite småfix kvar; de nya hyllplanen till mittsektionen, mässingsknoppar till lådorna också ska vi se om vi kan få till en bra belysning. Ska bli så kul att visa er det färdiga resultatet!

 

 


 

Kika in på Mirro.se för en massa inspiration om hur man kan bygga sin walk in closet med hjälp av deras måttanpassade garderobsinredningar!

 


 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..