Villa Walden mood – Badrum

 Miljöbild i mitten från Duravit  med badkar från serien Luv designad av danska Cecilie Manz.  Duschvägg Alterna , badkar till höger Alterna , dusch FM Mattsson , handdukar Lexington , kakel carrara marmor Bricmate , toalettstol IFÖ , kakelplatta sten Bricmate , badrumsmatta Himla, handdukstork Svedbergs.  
Miljöbild i mitten från Duravit med badkar från serien Luv designad av danska Cecilie Manz. Duschvägg Alterna, badkar till höger Alterna, dusch FM Mattsson, handdukar Lexington, kakel carrara marmor Bricmate, toalettstol IFÖ, kakelplatta sten Bricmate, badrumsmatta Himla, handdukstork Svedbergs. 

Grått och vitt i stilren design är tanken med vårt badrum på övervåningen. Vi kommer att ha två handfat/kommoder, en toalettstol, en dusch och ett badkar. Vi hade gärna byggt bastu också, men här fick vi helt enkelt välja mellan att ha kvar walk in closet som ligger vägg i vägg eller slå ut den väggen och få ett jättestort badrum. Och då blev beslutet (hyfsat) enkelt – walk in closet it is!

 


 

Så här går våra tankar kring:

Toalettstol: Kravet är att den ska vara rak nedtill utan massa vinklar där det kan fastna smuts och att den ska ha ett tyst stängande lock. Jag hade gärna haft en vägghängd för att det ska bli ännu lättare att städa, men då måste man förstärka upp väggen och det är en kostnad som vi valt bort. Istället kommer vi att välja en likt den nedan.

 Bild lånad från: IFÖ .
Bild lånad från: IFÖ.

 

Handfat/Kommod: Vi kommer att välja en dubbelkommod med två handfat, äntligen ska vi slippa trängas framför badrumsspegeln! Det ska bli kul att åka till Vedum och kika ut vilken vi ska ha. Tyvärr verkar det väldigt modernt med grunda handfat just nu och jag vill verkligen ha djupa, vi får se vad vi hittar! Så mycket förvaring som möjligt undertill med lådor som man kan dra ut istället för skåpsluckor.

 Bild lånad från Vedum.
Bild lånad från Vedum.

 

Dusch: Här är det viktigaste för oss en takdusch och att man ska kunna kliva rakt in i duschen utan behöva öppna och stänga några duschväggar. Vi funderade länge på om vi skulle kakla upp en vägg men kommit fram till att det nog känns lite instängt. Nu har vi hittat den här varianten av glasvägg som vi tror kommer bli toppen! Vi funderar på om vi ska kakla in en hylla i väggen (t ex så här, så här, eller så här!)  alternativt ska vi skruva upp hållare för schampo, balsam och duschcreme (t ex så här, eller så här kanske?). Jag skulle gärna kakla in en sittbänk i duschen också (så här) men vi får se vad som får plats, och vad budgeten räcker till.

 Bild lånad från Alterna.
Bild lånad från Alterna.

 

Förvaring: Mellan handfaten och duschen hoppas vi få plats med ett högt skåp för förvaring.

 Bild lånad från Vedum.
Bild lånad från Vedum.

 

Badkar: Vi vill inte ha för stort badkar, de vi tittat på är ungefär 165 cm långa och 75 cm breda. Formen vill vi ska vara rundad, tycker det blir fint med en form som bryter av allt annat som oftast är rakt i ett badrum. Vi funderar på att kakla in en hylla i väggen här också, ungefär så här.

 Bild lånad från Alterna.
Bild lånad från Alterna.

 

Kakel och klinker: Vi kommer nog inte bestämma oss förrän det blir dags att välja hos JB Villan men det lutar åt grått golv med kvadratiska plattor. Vi hade tänkt stora plattor men har blivit avrådda detta då det är svårt att få rätt fall på golvet då. Jag har nog hela tiden varit inne på matta plattor men häromdagen ramlade jag över en inspirationsbild med högblankt golv (som vi tänkt att ha i huvudentrén) och det var också snyggt! Kanske blir det kalksten från lokala Kinnekulle, vi får se! Väggarna däremot är vi mer säkra på, där blir det stora, blanka, vita plattor.

 Bild lånad från Bricmate.
Bild lånad från Bricmate.

 


TIPS! Kika in Bricmates inspirationssida med
bilder från verkliga badrum!


Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..