Pelare till verandan

Trevlig lördag på er! Vad hittar ni på idag? Efter ett par dagar i Tyskland var det härligt med en slapp morgon och mys med barnen. Idag står städning vid huset och lite planering invändigt på agendan. Det har hänt massooor medan jag var borta! (återkommer med bilder) Naturligtvis hade elektrikern flera frågor just i torsdags när jag stod på mässan i Köln, men jag och Matias försökte bolla oss emellan och jag hoppas att det blir bra. Det var bland annat frågor om vart vissa lampknappar ska sitta, eftersom det var för tajt på en del ställen vi önskade. Sedan behövde vi bestämma vart våra handdukstorkar ska sitta, eftersom de också är beroende av el, men det kunde vi helt enkelt inte spika exakt, så det ska vi ut i huset och mäta på i eftermiddag!

Något roligt som just kommit är ritningar på våra pelare till verandan! Ni som följt bloggen vet att detta varit en lång historia. Det började med att vi visade en inspirationsbild med runda pelare för  JB Villan, som också ritade in detta i vårt kontrakt. Men sen visade det sig under vägens gång att de inte kan leverera runda pelare utan kvadratiska. Eftersom det inte alls var vad vi hade tänkt oss så stod vi på oss och nu har de hittat en lösning! Vi är så tacksamma för det! De blir lite mindre i diameter än vad jag hade tänkt mig men precis så som Matias ville ha dem. Och istället för puts som vi önskat så blir det trä som målas vitt. Men jag tror att det kommer bli bra! Är verkligen taggad på de här pelarna, de kommer ge huset precis det utseende vi är ute efter!

IMG_8402_web_1
Pelaren till vänster har vi valt, med galvat stål vid foten och kapitäl högst upp. 200 mm i diameter.

kungshamn

Foto: Pressfoto Myresjöhus

Det här huset från Myresjöhus har varit en av våra inspirationsbilder för hur vi vill att verandan ska se ut.

 

 

LOADING..