Lägesrapport från huset!

Ny vecka! Idag slog det oss att det är mindre än 40 dagar till vårt planerade inflyttningsdatum! Hoppas, hoppas, hoppas att allt går enligt plan så att vi får flytta in den 20 december. Tidigare har det känts som att det inte spelar någon roll när det blir, december, januari, februari… Men nu är det enda vi vill att flytta in!

Det är fortfarande massor kvar att göra men det kan hända otroligt mycket bara på en dag. Nu har till exempel alla våra fyra pelare kommit upp och idag har de arbetat med verandataket. Jag är helt lyrisk över hur bra verandan blir! De som känner mig vet att jag inte är superlätt att imponera men här måste jag säga att JB Villan och våra hantverkare har överträffat våra förväntningar!

IMG_7941_web
Vi hade planerat för väggbelysning på vardera sida om huvudentrén men när vi åkte runt i helgen, när det var mörkt, och kikade in utebelysning i området insåg vi att vi behöver ha någon mer belysning precis framför dörren. Eftersom vi har en pardörr och sedan fönster direkt vid sidorna så hamnar ju väggbelysningen ganska långt från själva dörren. Så nu blir det även spottar infällda i verandataket, tror det kommer bli himla mysigt! Det var på håret att vi hann bolla in den idén med vår elektriker idag, imorgon hade det varit försent att dra elen för då är taket igenbyggt. Puh!

Frågan är nu bara om vi ska hålla fast vid vår plan med Norlys modell Berlin på väggen när vi också har spottar i taket eller om vi ska köra med Norlys modell Paris som vi kommer ha runt resten av huset alternativt gå med något ännu enklare.

IMG_7942_web
Så fint med kapitäler upptill tycker vi!

IMG_7943_web
Nu längtar vi tills den sista panelen kommer på plats!

LOADING..