Snabba beslut, färg och belysningsångest

Fredag imorgon! Jag har frågat det tidigare, men hur kan veckorna rulla på så snabbt?! Jag tyckte det var måndag igår. Det har hänt massor i huset i veckan, men eftersom det är becksvart den här årstiden när vi åker hemifrån på mornarna och becksvart när vi kommer hem så har vi inte kunnat se något i dagsljus än.

I måndags förmiddag ramlade August på förskolan och fick åka till akuten med Matias och lappa ihop ett stort sår i huvudet. I samma sekund som det skedde ringde självklart en av våra hantverkare och sa att vi var tvungna att bestämma NU vart vi vill ha spottarna i verandataket… Inte direkt läge att ringa mannen och sonen på akuten så jag ringde vår elektriker och bollade tankar och idéer, tur nog jobbade han i grannhuset och kunde snabbt springa över och mäta ut för att se om mitt förslag fungerade med takbjälkarnas placering. Det gjorde det! Så från att inte ha planerat några spottar alls så blir det nu fyra stycken jämnt placerat i verandataket, två ovanför pardörren och sedan en till på varje sida precis mitt emellan pelarna. Man gillar ju symmetri 🙂

Denna vecka har målarna kommit in i huset också, så hela nedervåningen inklusive tak är nu mer eller mindre spacklat! Vi har fått en golvlist provmålad i S0502-Y och 0502-Y så i helgen, när vi kan åka till huset i dagsljus, ska vi kika på vilket som blir bäst. På måndag måste de veta vilket det blir, och de behöver också besked om vilken färg vi vill måla rummen med där vi inte ska ha tapet. När vi bestämt vit nyans till listerna måste vi också ringa trapptillverkaren och meddela det så att han målar trappan i samma. Mycket som händer nu!

Och, det vi kanske är mest exalterade över är att väggarna på övervåningen sattes upp idag! Yeajj!! Sjukt spännande att se hur det blir! Vi ska möta elektrikern imorgon och gå igenom belysningen på övervåningen, mest ångest är att vi måste bestämma belysningen i trappan. Jag kan verkligen inte se framför mig hur det kommer att se ut, så det är jättesvårt. Alla andra ytor har jag hittills kunnat visualisera men just trappan är helt omöjligt. Jag hoppas det klarnar imorgon när vi får se den faktiska väggen som nu är uppbyggd där trappan ska gå. Hur som så måste ett beslut tas!

IMG_7956_web
I brist på dagsljusbilder får det bli en bild från helgen när vi testade spotlights med olika graders ljusspridning till fönstersmygarna.

 1. Björn skriver:

  Hej! Får man fråga vilka modeller ni jämförde och vilken som kändes bäst? Med vänlig hälsning, Björn

  1. Hej! I fönstren så valde vi mellan spottar med 15, 45 eller 120 graders spridning från Hide-a-lite och vi valde 45 grader i alla fönster. Att det blev Hide-a-lite beror på att det är de vår elektriker jobbar. De håller en jättehög kvalité jämfört med billigare märken. Hoppas det hjälpte! 🙂

   1. Björn skriver:

    Stort tack för snabbt svar! Gissar på att ni använder deras ”Core”-armatur då. Den har vi också kikat på! Vi ska bygga ett väldigt snarlikt hus sett till ert. Kan jag skicka ett DM på Insta för att höra lite om er kalkyl?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..