Lördagsutflykt med sikte på ledstångsbeslag

Ni som följer mig på instagram såg på min instastory imorse att vi var iväg på en liten utflykt. En timmes bilfärd från Lidköping ligger nämligen Gyllenhaks Byggnadsvård. Efter månader av surfande på deras hemsida tyckte jag det var dags att besöka butiken och herregud vilken skattgömma det var! De har fyllt en gammal skolbyggnad från golv till tak med fantastiskt hantverk; gedigna beslag, dörrvred, krokar, lampor, strömbrytare, emaljskyltar, ringklockor, gångjärn, verktyg…

Så vad fick jag då med mig hem?

IMG_9015_web

Jo, siktet var ju inställt på ledstångsbeslag i mässing! Jag hade sett en variant på hemsidan men väl på plats visade det sig att de även hade en egenproducerad liknande modell som var ännu finare – så 8 st sådana fick det bli! Dessa kommer att hålla upp ledstången i trappan upp till andra våning.

IMG_9008_web
IMG_8987_web

 

IMG_8106_web

LOADING..