Lägesrapport från huset!

Som vi längtade efter att det skulle bli helg så att vi äntligen kunde få gå in och se huset i dagsljus! Igår hängde vi där med bästa vänner som kom med fika och idag har jag och Matias varit där själva och tagit några sista beslut.

Vi börjar på övervåningen där det är mest action just nu, snickarna jobbar för fullt med att sätta upp väggarna och elektrikern har varit och dragit el. Det var så himla häftigt att klättra upp för stegen och se hur rummen börjat ta form. Något vi började rita på för ett och halvt år sedan blir nu verklighet! Jag insåg dock att jag mest filmade, men allt finns sparat under höjdpunkter ”Huset” på instagram så gå in där för att få en liten rundvandring!

IMG_8177_web
Här står jag i vårt sovrum och tittar in mot vår walk in closet. Det kommer bli parskjutdörrar som separerar dessa rum. Gissa om jag är taggad på dem?! 🙂

IMG_8184_web
Här står jag i vår walk in closet och tittar in mot badrummet, här saknas det fortfarande en tät vägg. I badrummet har vi tillbringat mycket tid idag, för att försöka ta beslut om vart vi vill ha infällda, kaklade hyllor. Egentligen hade vi velat ha det till höger om fönstret men i fredags fick vi reda på att snickarna inte gör det i yttervägg på grund av tätskiktet… Så då hamnade vi på ruta noll. Nu tror vi dock att vi har en bra lösning som vi ska bolla med snickarna imorgon bitti.

IMG_8173
Världens tråkigaste bild, men bara för att visa det vi kämpar mest med just nu – vår trappuppgång! Vi har varit och är så veliga med belysningen här! I veckan drogs det el för att sätta två vägglampor till vänster, ni ser där det är två hål i väggen. Men i helgen insåg vi att vi måste nog i tillägg till väggbelysningen ha något uppe i taket också, spottar eller en lampa som hänger ned – vi får se imorgon om elektrikern säger att det är försent eller om han kan lösa det. Håll tummarna!

 


 

Så till nedervåningen. Här hann jag fånga de sekunder av solglimtar som varit denna annars genomgråa helg. Först ut av de beslut vi var tvungna att ta i helgen var färg på lister och väggar. Vi började med att låna med oss tre vita provskivor från färgaffären och åkte hem till vänner med nybyggt hus och superfin, krispig vit insida (målbild!) för att jämföra de olika nyanserna. Så (trumvirvel!) nu har vi bestämt oss för att köra samma nyans som vi har på utsidan av huset NCS 0502-Y, alltså utan S, på både lister och alla väggar i hela huset utom i allrummen där vi har tapeten. Vi var ju oroliga för hur den här nyansen skulle te sig mot alla fönstersmygar och innerdörrar som är i standard NCS S0502-Y, men den harmoniserar fint tycker vi och väggen upplevs vit inte gul. SÅ SKÖNT ATT HA TAGIT ETT BESLUT!

IMG_9062_web
IMG_9065_web

IMG_9099_web
Så vad hände med alla superfina blå/grå/gröna färgprover som ni sett tidigare i bloggen då? De kommer att komma in i inredningen i form av mattor, kuddar etc – promise!

IMG_9106_web
Och även i tvättstugan! För där gick vi totally crazy och valde Jotun NCS S1502-B till väggarna, en vacker blå/grå nyans som vi tycker går väldigt fint ihop med den laminatskiva vi valt från Vedum att ha över tvättmaskin och torktumlare. Enda rummet som får en ”färg” på väggarna! 😉

IMG_9094_web
Här ska det bli en skjutdörr från köket in till tvättstugan.

IMG_9088_web
IMG_9075_web
IMG_9083_web
IMG_9089_web
Målarna har gjort ett superjobb och spacklat hela nedervåningen i veckan!

  1. Fint det kommer bli!! Skönt att veta att jag inte är ensam med att oroa mig för att väggarna ska bli gula, tack för tips om färg!

    1. Tack!! Ja herregud, alla dessa vita nyanser blir jag galen på 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..