Åtgärder från besiktningen och diskussioner kring badrumsgolv

IMG_2065_web

Nu har vi redan bott i huset drygt en och en halv månad. Från vårt slutsamråd finns det ett protokoll vår besiktningsman skrev med diverse små åtgärder som ska göras. På den listan finns det några punkter kvar som JB villan ska ordna, dessa väntar vi nu på att de ska bli gjorda så att vi sedan är helt i hamn:

 • Byte av fönster på övervåningen som inte är tätt (det visslar och tjuter i hela huset när det blåser).
 • Brytbräda på garaget ska sättas upp.
 • Del på stuprör på framsidan ska sättas fast.
 • Värmepannan ska byggas in högst upp vid taket.
 • Lister vid skjutgarderoben i hallen ska målas.
 • Spegelskåpet i lilla badrummet sitter för högt och ska sänkas.
 • Värmepumpen (NIBE F730) har krånglat från och till sedan vi flyttade in. De var nyligen här och tittade på den igen för tredje gången så nu hoppas vi att den är ok! Men inga hurrarop för NIBE so far.

Sedan ska vi byta ut alla trösklar mot Kährs egna vitlaserade trösklar. Vi fick välja mellan att målarna färgade in de ektrösklar som ingick till samma nyans som golvet (billigt) eller köpa Kährs egna färdiga vitlaserade trösklar (lite dyrare). Vi gick med alternativ ett men med facit i hand var det ingen bra idé, trösklarna har redan börjat skavas. Så nu byter vi ut dem!

Något som är under diskussion med JB Villan är vårt klinker i lilla badrummet. Vi fick verkligen inte det vi trodde att vi beställde! Provet vi tittade på visade ljust grå klinker med struktur men det vi fick var blandade väldigt mörka och ljusa plattor om vartannat. Så istället för ett enhetligt ljusgrått golv fick vi ett rutigt… Det som känns tråkigt är att vare sig JB Villan eller Svenska Kakel vill se något som helst ansvar i detta utan hänvisar bara till att plattorna kan skifta i nyans. Om det vore så väl att det handlade om nyanser så vore det en sak men nu pratar vi mörka och ljusa plattor. Vi tycker att Svenska Kakels prov var alldeles för undermåligt, man borde ha visat en mörk och en ljus platta där. Vi får se vart saken landar men nytt golv måste vi lägga och eftersom vi inte kan välja ut enbart de ljusa plattorna så måste vi hitta ett annat golv. Det känns så löjligt att vi ens ska behöva diskutera det här när det bara handlar om 4 kvadratmeter golv…

IMG_91
Till vänster provet så som vi trodde att golvet skulle se ut, superfint ju! Och till höger resultatet. 

Eftersom vi väntar svar på golvet så har toalettstolen inte limmats fast eller duschväggarna satts upp. Det är också i detta badrum som spegelskåpet sitter för högt, så det känns lite som att just det här rummet är det som gud glömde. Men var det något som skulle krångla så var det ju ändå bra att det blev just i det här lilla rummet, precis ALLT annat är vi så toknöjda med!

 


 

Tips! Här kan man läsa mer om hur en slutbesiktning går till och vad som händer efteråt.

 


 

 1. Marika skriver:

  Åh! Vi har också valt detta golv (men inte skickat in påskrift till jb än) vilken tur att jag såg detta, nu får vi fundera, så ska det ju verkligen inte vara! Provet man får se ska ju stämma överens med verkligheten. Lycka till!

  1. Vad bra!! Vi är verkligen besvikna att JB Villan inte återkommer i ärendet, har väntat sen december nu och vill verkligen byta golv och göra klart badrummet. Hoppas allt går bra för er, lycka till! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..