Veckans tisdagsting v11

Veckans tisdagsting är den klassiska ljuskronan 2097 från FLOS, designad av Gino Sarfatti. Den kan tyckas uttjatad i flödet av inredningsreportage och instagramposter men för mig var det en efterlängtad lampa som hade sin givna plats i vårt hus! Lampan kommer i mässing eller krom och med 30 eller 50 lampor.

Värt att veta är att lampan kommer i ett platt paket och tusen delar (nåja ganska många i alla fall). Vi var ytterst skeptiska till att mässingstången med alla sladdar hängandes rakt ner skulle bli en fantastisk ljuskrona, men allt eftersom vi pusslade ihop den så tog den form.

IMG_2594_web
Vi valde modellen med 30 lampor. Med sina 88 cm i diameter passar den perfekt över matsalsbordet.

IMG_2565_web
IMG_2565_2_web

 


 

Hur högt ska lampan hänga?

Ett klassiskt mått som inredningsarkitekter använder sig av säger 50-60 cm över ett matsalsbord, stora ljuskronor kan dock behöva ett par extra cm eftersom de många gånger är en del av inredningen och inte enbart ljus över matbordet.Vi hängde vår på 75 cm från bordet.

 


Skärmavbild 2019-03-12 kl. 19.39.39

 

 

 

 

 

LOADING..