Markplanering

För ett par veckor sedan hade vi en markplanerare här som tittade på vår tomt. Han kikade på marken och kom med lite tips och idéer. Vi börjar bli väldigt sugna på att planera trädgården, men om jag och Matias var noviser på att bygga hus så är det ännu värre med trädgård, här kan vi absolut ingenting! Men det ska bli så roligt att lära sig!! Halva grejen med att vi flyttade från Stockholm, köpte en stor tomt och byggde ett hus – var målbilden av att ha sin egen gräsmatta! Bara det att ha möjligheten att grilla varje dag 🙂

Förra veckan började vi kika runt på pinterest för lite inspiration, beställde hem några kataloger om marksten, grus och gräs och började ta de första trevande stegen i planeringen. Jag måste säga att det känns väldigt ogreppbart och svårt, det är ett helt nytt projekt vi måste starta upp och möjligheterna är oändliga (även inom rimlig budget)! Ska vi ha marksten, grus eller asfalt? Häck, staket och/eller stenmur? Veranda i trä eller sten? Rabatter eller inte? Frågorna tar aldrig slut och vi har inte bestämt något än så länge mer än att i helgen ska vi jobba med att plana ut tomten så att vi får en bild av hur vår trädgård ser ut i storlek. Idag är det en hel del hål och ojämnheter i marken. Vi kan t ex inte köra in i vårt garage på grund av att det är en stor svacka precis där.

 

Vindspelet4

En allra första, grov skiss. Ska bli spännande att se vart vi landar! Både jag och Matias är i alla fall överens om att vi gillar raka linjer och att trädgården ska vara så lättskött som möjligt. Jag tror att vi kommer skippa rabatter helt och bara arbeta med planterade krukor och odlingslådor. Men vem vet, vi hinner nog ändra oss både en och tre gånger innan vi är i mål. Hänger ni med på vår trädgårdsresa?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..