Garage del 1: Garage eller Carport?

Reklam – inlägget är ett samarbete med Garageportexperten

 

I samarbete med Garageportexperten kommer jag att presentera en rad inlägg om vårt garage, först ut är våra tankar kring garage vs carport!

Både jag och Matias har ganska litet intresse för bilar och hade inte funderat så mycket på garage eller carport när vi bestämde oss för att bygga hus. Bara att bygga själva huset kändes som en utmaning i sig. När vi väl kommit en bit in i husprocessen så började dock tankarna kring garage dyka upp och att det kanske vore bra att ha något för bilen. Många i villaområden väljer ju att bygga en carport men nästan alla vi känner har garage så det var lite främmande för oss. Samtidigt hade vi en budget att förhålla oss till och vi trodde att carport var mycket billigare än garage. När det visade sig att det inte skiljde så mycket som vi trodde i pris så var det självklart att vi skulle gå med garage!

Det första vi ritade var ett oisolerat enkelgarage. Efter många diskussioner med människor i vår närhet utvecklades dock idén om att man faktiskt kan använda ett garage till mer än bilar. Tanken lockade oss att skapa ett garage med bra möjligheter till förvaring och en plats med arbetsbänk för att använda till olika projekt. Enkelgaraget blev till ett dubbelgarage och sista beslutet blev också att isolera det. Bor man i södra Sverige och har isolerat sitt garage kan man hålla kvar värmen trots att vädret faller på några minusgrader. När det var som kallast i vintras kompletterade vi även med ett el element. Valet av varmgarage hör helt ihop med tanken att garaget ska vara något mer än bara en förvaring för bilen – en plats där man kan vara med olika projekt samt ett förråd och förvaring för både prylar och kläder. En stor lärdom vi fått av andra som byggt hus innan oss är att det som inte görs i husprocessen blir sällan av i efterhand. Vi är supernöjda med hur vårt garage blev!

Garage_skiss
En av de första skisserna…

 


 

Plan Sektion Fasad
Plan Sektion Fasad
…och den slutgiltiga ritningen!

 


 

Fördelar med ett garage mot carport

  • Bilen är varm och frostfri vintertid.
  • Bilen är mer skyddad.
  • Du kan låsa in bilen och andra saker.
  • Du får plats med en arbetsbänk och verktyg.
  • Det ger plats för förvaring av trädgårdsmöbler, cyklar, pulkor, vinterkläder, skor, blomjord, krukor, redskap och kanske en extra kyl och frys.
  • Det blir som att du får ett extra litet hus!

 


 

Tips! Inspireras av olika garage här.

 


 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..