Veckans tisdagsting v14

Aprils första tisdagsting är lampan Gregg från italienska Foscarini. Serien består av taklampor, vägglampor och bordslampor för både inomhus- och utomhusbruk, formgivna av prisbelönta duon Ludovica+Roberto Palomba.

Hos oss har de hittat sin plats på väggen i trappan upp till övervåningen! Både jag och Matias är så otroligt nöjda med dem. De smälter in så fint och är otroligt vackra med sitt munblåsta glas som gör varje lampa unik. Ni som följt bloggen vet att jag var superosäker på att ens ha vägglampor i trappan men ville heller inte ha belysning i trappstegen. Vi letade länge och tittade på en massa olika typer av lampor men när vi fick hem de här så visste vi att det var dessa vi väntat på!

IMG_3803_web
Nu återstår att se om vi ska ha taklampan i samma serie eller om vi ska slå till på en klassisk kristallkrona. Oavsett vilket får vi nog be om hjälp när det är dags 🙂

foscarini-gregg-wall-lamp-1

Foto: Foscarini

foscarini-gregg-wall-lamp-2

Foto: Foscarini

IMG_2697_web
När man dimrar dem på kvällen så blir det ett fantastisk mjukt och mysigt ljus.

 

 


 

Foscarini har designat en rad fantastiska lampor förutom Gregg – kika in några av dem här!

 


 

 

LOADING..