Vår tvättstuga

Inlägget innehåller reklam för Mora Armatur

 

_A8A5797_web2

Tvättstugan är verkligen en av de saker jag uppskattar enormt mycket med huset. Vi har alltid haft tvättmaskin och torktumlare inne i badrummet i de lägenheter vi bott i tidigare och tvätten har fått torka på ställning ståendes ute i vardagsrummet…

Jag är så glad över hur vi fick till planeringen av tvättstugan i anslutning till groventrén. Den är inte superstor – 8,1 kvm – men vi har en rejäl bänkyta ovanför tvättmaskin och torktumlare och massa förvaring med stora över- och underskåp. Till höger om bänken har vi även fått in ett torkskåp (thank you lord!). SÅ fantastiskt att kunna hänga in tvätten där! Vid sidan om torkskåpet fick vi med millimeterprecision in den hopfällda strykbrädan. Mitt emot torkskåpet står vår frånluftsvärmepump samt att vi byggt in utanpåliggande rör i en garderob som också rymmer centraldammsugaren och lite städförvaring.

Tvättstugan fungerar inte bara som tvättstuga, detta är vår groventré där barnen kommer in med smutsiga skor och kläder efter förskolan. Det är också här jag står och pysslar med mina blommor, jag älskar att stå och arrangera snittblommor i olika vaser. Därför har jag alla vaser och andra blomtillbehör och verktyg direkt över diskhon. Det var viktigt för mig att ha gott om yta här, därför valde vi en stor och djup diskho med avrinningsyta vid sidan. Valet av blandare föll på Mora Armaturs Mora MMIX K5 med ledbar strålsamlare. Helt perfekt med den höga höjden vilket gör att man kommer in ordentligt under med stora blombuketter (eller leriga barnstövlar som behöver sköljas av) och att det blir så lätt att göra rent i hela diskhon i och med den ledbara strålsamlaren.

Färgen på väggarna är en superfin blå-grå nyans (NCS S1502-B). Här trivs jag med att hänga runt, arrangera blommor och vika tvätt.

 


 

Tips!

  • Välj en rejäl disko och kran, det är otroligt användbart att ha en extra diskho utöver köket.
  • Ha med val av blandare i ett tidigt skede så det inte kommer när badrummet är klart. Fundera på vilka behov du har och välj funktion och design efter det. Ska du t ex ha överskåp kan det spela roll hur hög din blandare kan vara.
  • Om du planerar att ha tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra, vänd luckorna så att det är lätt att lyfta ur tvätten och direkt in till torktumlare (utan att behöva ”gå runt” luckan).
  • För att maximera yta sätt in en skjutdörr istället för vanlig dörr in till nästa rum, om det är möjligt.
  • Satsa på dimbara spotlights under överskåpen om du har det, det ger ett bra och mysigt ljus vid arbetsbänken.
  • Kakla ovanför arbetsbänken så är det lätt att hålla rent.
  • Om du bygger en tvåvåningsvilla, tänk på vad som finns ovanför tvättstugan. En tvättmaskin och torktumlare ger alltid ifrån sig ljud. Vi är glada att vi har vår klädgarderob ovanför och inte vårt sovrum.

 


 

IMG_4132_3_web
IMG_1958_web
_A8A5781_web
_A8A5785_web
_A8A5784_web
_A8A6594_web_
Så smart med den ledbara strålsamlaren!

IMG_4065_web
Tanken är att det ska komma upp hatthylla och skoförvaring eller bänk mitt emot arbetsbänken så småningom, men än så länge är det ett smärre kaos där, så bilder på det får ni se när det är klart! 🙂

Tvättstuga

Här är vår ritning med tvättstugan längst ned till vänster.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..