Weekend guide till Paris

_A8A6668_web
Paris är en av mina absoluta favoritstäder och en stad jag alltid vill återvända till. Det finns hur mycket sevärdheter som helst där men jag tänkte ge er min guide om hur du bäst spenderar två dagar i Paris. Here goes!

Dag 1: Bo centralt så att du kan promenera om du vill. Jag gillar området runt Operan. Börja dagen vid Eiffeltornet när det öppnar, köp förköpsbiljett här dagarna innan så slipper du köa. Våning två tycker jag är bäst, här har du fantastisk utsikt! Plan 3 har galler och det blir inte lika fina foton men där finns å andra sidan en champagnebar 😉 Är du ute efter souvenirer så är det i shoppen vid foten av Eiffeltornet du ska handla dessa, undvik billiga varianter på gatan.

IMG_3237_web
IMG_3272_web
IMG_3296_web
Promenera sedan uppför Avenue George V och Avenue Montaigne till Triumfbågen och fortsätt en bit ned på Champs Elysee. Kika in på Louis Vuittons flagshipstore, en fantastisk byggnad! När den öppnade 1998 var det världens största Louis Vuitton butik. Här finns allt man kan tänka sig, inte bara väskor. Heads up för att det kan vara lång kö in på morgonen, hit kommer nämligen alla limited edition väskor.

IMG_3463_web
Avenue Montaigne.

_A8A7144_web
Inne på Louis Vuitton finns en fantastisk bokhandel med noggrant utvalda böcker för stora och små. Denna fick följa med hem till August och Lilly.

Dags för espresso och macarons! Fortsätt ned på Champs Elysee tills du kommer till Ladurée. Här finns de godaste macarons i världen och fantastiska askar to die for att köpa med sig sina favoriter hem i. Ett stopp här eller ett av deras andra bagerier i staden är ett absolut måste!

IMG_3464_web
_A8A6672_web
_A8A6653_web
_A8A6655_web
Bästa smakerna enligt mig: kola med havssalt, hallon, vanilj, choklad och passionsfrukt. Himmelskt!

Vik sedan av på Rue François 1er och Avenue Montaigne igen och strosa den långa fina gatan Rue Saint-Honoré ner, det här är hjärtat av Paris enligt mig! 

IMG_3321_web
IMG_3484_web
Ät lunch på valfri restaurang, börja med sniglar med smör och vitlök och ett glas rosévin – otroligt gott!

 

Börja kvällen med en drink på Hotel Costes fantastiska innergård innan du fortsätter till Le Girafe för middag med Eiffeltornet som bakgrundskuliss.

IMG_3579_web
Hotel Costes. Tips! Var här innan kl 18, efter det är innergården endast öppen för middagsgäster.

IMG_3580_web

 

 


 

 

Dag 2: Börja dagen tidigt med en powerwalk upp till Sacre Couer, har du tur är katedralen öppen så du kan gå in och sitta ned för några minuters vila i tystnad. Härifrån har du också fantastisk utsikt över Eiffeltornet. Dagens obligatoriska espresso och croissant intar du med fördel vid Place de Tertre, konstnärstorget som ligger runt hörnet, medan konstnärerna kommer inrullandes med sina stafflier och packar upp sina verk för dagen.

IMG_3432_web

Fortsätt till Louvren, ta en snabb titt på Mona-Lisa om du inte redan sett henne och gå sedan till den vänstra flygeln från huvudingången. Här finns avdelningen Objets d’art med det mest fantastiska atriumet innehållandes skulpturer. Missa inte heller Napoleon III:s våning som också finns i denna flygel, en spektakulär uppbyggnad av nämndes hem.

F01C7CEE-A98D-488D-80CD-FF0DD453D0EF_web
IMG_3372_web
Missa inte de fantastiska museishopparna i anslutningen till utgången innan ni lämnar Louvren.

Det börjar bli dags för lunch, styr stegen ett par meter till restaurang Lou Lous uteservering.

Paris har många vackra parker men en av de allra finaste och pampigaste är Le Jardin de Palais-Royal, kungliga slottets trädgård. Den kan vara lite svår att upptäcka då den ligger omringad av höga byggnader, men är SÅ värd ett besök. Ligger bara ett stenkast från Louvren. Promenera sedan vidare längs Seine bort till de mysiga Marais kvarteren och Picasso museet innan det bär av tillbaka till hotellet för att byta om inför kvällen.

IMG_3553_web_
Le Jardin de Palais-Royal, kungliga slottets trädgård.

 

Börja kvällen med drinkar på Ralph Laurens m a k a l ö s t vackra innergård. När hungern sätter in har de också grymma hamburgare här (även om en kär väninna till mig säger att man MÅSTE äta franskt när man är i Frankrike.)

IMG_3681_web_
CCFCAB32-FB0E-45B8-9197-1918611A5CC8_web
IMG_3571_web

Så, det var två dagar i Paris, jag hoppas ni hittat några tips ni kommer att gilla i kärlekens stad. Au Revoir!

 

 

  1. Frida skriver:

    Underbart! 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..