Säkerhet kring garaget

Reklam – inlägget är ett samarbete med Garageportexperten

 

Ni som följer mig på bloggen, eller bor grannar med oss :), vet att på lediga dagar står våra garageportar alltid öppna och barnen springer fritt in och ut ur garaget för att hämta cyklar, leksaker etc. Jag har fått en del frågor om huruvida det är säkert för barnen att vistas i och kring garaget. Vi känner oss inte alls oroliga för att något skulle hända dem där som inte skulle kunna hända någon annanstans. Även om vi inte fått ordning på förvaringen ännu så har vi självklart placerat borrmaskiner, hammare, såg och andra verktyg samt medel för gräsmatta och växter utom räckhåll för dem. När det kommer till de elektriska garageportarna så har de en sensor som gör att om de skulle stöta emot något så stannar de direkt. Vi har faktiskt provat så att det verkligen fungerar och det känns knappt. Längst ned på dörrarna så är det en ganska tjock gummilist, så det är den som tar i först. Det i kombination med att vi vet att dörrarna installerats av Garageportexperten på ett professionellt sätt samt är CE märkta (dvs tillverkaren garanterar att branschkraven är uppfyllda och att korrekta kontroller har genomförts) gör att vi känner oss helt trygga med dem.

IMG_1214_web
IMG_1217_web
IMG_1238_web
På min instastory kan ni se hur det ser ut när portarna tar emot och stoppar.

 


 

En garageports livslängd är ca 25 till 30 år, efter det så måste den bytas ut. Det är inte bara fjädrar och material som slits utan hela konstruktionen och hållfastheten minskar därför. Garageportexperten rekommenderar service på sina portar vartannat år för ett kontinuerligt underhåll. Skulle man märka att att portens fjädrar eller infästningar sitter löst eller på annat sätt visar tecken på att de slitits så gör de kostnadsfria hembesök för att undersöka porten.

 


 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..