Säng till barnrum

När August fyllde år i augusti fick han sin första stora säng. När vi ritade huset planerade vi väggarna så att barnen skulle få plats med varsin 120 cm säng i sina rum och placerade även eluttagen efter det. Så glad att vi tänkte på det! Det som blev en liten utmaning var att hitta sänggavel, jag hade tänkt att en sänggavel till en 120 säng är 120 cm bred men de är oftast mycket bredare av någon anledning… Så ett tips är att ta i lite med måtten. Vi hade 129,5 cm att spela på och till slut lyckades vi hitta den perfekta här som är 129 cm!

Det är så himla skönt att kunna ligga bredvid och läsa godnattsaga nu istället för att ligga på golvet eller sitta på en stol. Enda nackdelen är väl att man själv somnar väldigt lätt också 🙂 Vi ville ha sängben som matchade den fina sänggaveln i trä men de enda ben som fanns var fula runda stålrör. Så nöjd att vi hittade dessa hos Prettypegs som vi kunde byta ut till!

IMG_2279_web_
IMG_2281_web_
IMG_2276_web_
IMG_2279_dubbel_web
Efter och före. Väldigt nöjd med resultatet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..