Vinterplantering vid garaget

Inlägget är ett samarbete med Garageportexperten

 

Nu när olivträdet vid garageportarna fått flytta in hos en kompis inglasade uterum så var det dags för något nytt. Vi har ju inte gjort iordning framsidan på vår tomt ännu så allt som kan piffa upp den behövs! Jag och barnen åkte till blomsterhandeln och köpte den största enen vi kunde hitta som gick att plantera i en kruka. Eller korg fick det bli!

Innan vi flyttade till huset var jag inte alls särskilt pysslig med planteringar och blommor men sedan vi flyttade hit älskar jag att åka till blomsterhandeln och strosa runt för att hitta finaste växterna till huset. Jag hade nog inte trott att det jag skulle göra mest i och i anslutning till garaget skulle vara att stå med jordpåsar, lecakulor, olika krukor, spadar och växter – men så är det! Himla perfekt att kunna ha alla prylar i garaget, bara rulla upp garageportarna, ta med det man behöver och vara precis utanför när man ska plantera. Man slipper jord och smuts inomhus och behöver inte vara så försiktig med vart allt hamnar.

IMG_2708_web
IMG_2719_web
IMG_2715_web
IMG_2709_web_
IMG_2735_web
IMG_2726_web_
Vi är så himla nöjda med att vi valde M-profil (bredden på de liggande sektionerna) på våra garageportar! Och att vi lackade dem i samma vita nyans som garaget och huset (0502-Y utan S). Det blev precis så där stilrent och snyggt som vi önskade! Älskar hur bra den gröna enen passar mot den vita fasaden.

IMG_2724_web
När garageuppfarten är färdig och de stora grushögarna borta så tänker jag att det blir fint att ha en grön växt på varje sida om garageportarna. Enar eller buxbom i samma form ligger bra till på listan. 

IMG_2745_web
IMG_2748_web
Ni som följer bloggen vet att jag helst vill ha det enkelt och stilrent. Jag är inte mycket för stora julblomster arrangemang men pyntar gärna med rosetter av fina ripsband eller sidenband. Till jul ska en stor röd rosett få pryda enen.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..