Långa sovmorgnar, inredningsfunderingar och fina julklappar

Herregud vad vi var har vänt på dygnet den här jul- och nyårledigheten. Jag kan inte minnas att vi sovit så här länge på morgnarna sedan innan barnen kom. Vi har ätit frukost vid halv tio nästan varenda dag. Så underbart! Liiiite till får vi njuta innan vardagen kommer igen på tisdag. Det nya året börjar bra tycker jag! Alla är friska och solen har faktiskt visat sig flera gånger redan – och då får man ju passa på att ta fram kameran!

IMG_4250_2_web
Här är en vinkel från vardagsrummet på övervåningen som jag inte tror att ni sett tidigare? Det är långt ifrån färdiginrett men under ledigheten har vi börjat fundera på allvar hur vi vill ha det här. Soffan är nyinköpt sedan ett par månader och den äääälskar vi! TV bänken som är mitt emot (utanför bild) är också klar. Men i vinkeln ska den grå fåtöljen bort och ersättas av två nya – det lutar åt Howard modell men vad ska vi ha för tyg?!! Samma som soffan eller bryta av med någon annan dov färg eller till och med mönstrat?

Här kan ni kika in min inspirationstavla på Pinterest över vardagsrummet

Idag har vi mätt ut vilken storlek på matta vi behöver, 250×350 cm kommer bli perfekt. Pappersbollen ni ser i taket är samma trick som vi använde på nedervåningen, alltså vi testar vilken storlek och höjd vi vill ha på lampan. Det är jag och Lilly som slagit in en badboll i papper och hängt upp 🙂 Faktiskt jättebra knep! Jag tror det kommer blir den här lampan i vitt och storlek medium.

IMG_4215_2_web
IMG_4212_web
Fick så fina julklappar som jag hade önskat mig. Det här bakbordet från Ernst kom mamma och pappa med. Använder ni bakbord? Jag föredrar verkligen att baka på träyta framför sten plus att det är så smidigt att mjölet inte hamnar i heeela köket. Nu ska jag bara komma på vart vi ska förvara det 🙂 Mamma hade också letat fram de mest fantastiska bakdukarna som min gudmor Berit broderat. Hon gick tyvärr bort nyligen, alldeles för tidigt, så det känns extra speciellt att ha dem här nu och tänka på henne varje gång jag bakar.

IMG_4223_web
Jag och Matias skulle inte köpa några julklappar till varandra men han överraskade ändå med den här handsteamern från Steamery Stockholm som jag velat ha länge! Både sjukt snygg och praktisk!

LOADING..