Platsbygga bokhylla

Helgens mission completed. De flesta valen till bokhyllan som ska byggas i biblioteket är gjorda! I lördags var vår snickare förbi med flera provbitar som vi fick titta på och jämföra. Vi var också förbi Örslösa Trä & Hyvleri för att välja ut golv- och taklist som ska rama in hela bokhyllan. Så himla spännande att se den här pjäsen växa fram!

IMG_4914_web
Här i mitten ser man hur listen mellan hyllsektionerna kommer att se ut. Vi valde tre tunna spår av fräsningar. Listen står på det som är vår provbit till bänkskiva.

IMG_4915_web
Så här kommer kanten av bänkskivan att se ut. En rak skärning och sedan rundad kant.

IMG_4923_web
Hela bokhyllan blir 3,90 meter lång och 2,70 meter hög – från vägg till vägg och från golv till tak. På denna ritning saknas vitrinskåpet som ska få plats i sektionen näst längst till vänster.

IMG_4910_web
Valet av golvlist föll på den längst till vänster. Det är en stor bokhylla och mycket som händer i den med hyllplan, vitrin, luckor och lådor – så den här stilrena men ändå maffiga listen tror vi kommer bli perfekt!

LOADING..