Sticklingar från monstera

Vår monstera i badrummet på övervåningen har växt så det knakar så i helgen beslutade jag mig för att dela på den. En stor fin stjälk hade börjat växa rakt ut åt höger och nedtill hade det kommit två stora rötter. Jag är ingen expert på hur man gör men jag läste lite här och här. Eftersom det redan fanns rötter så kunde jag plantera stjälken direkt i en kruka. Jag grundade med ett lager lecakulor för bra dränering och sedan vanlig blomjord.

IMG_4955_web
Så här såg den ut från början. Den stora stjälken med rötter som växt ut åt höger klippte jag av.

IMG_4958_web
Fortfarande en stor och fin planta efter att jag klippt av stjälken.

IMG_4963_web_
En monstera blev till två!

IMG_4965_web
Voila! En helt ny krukväxt som förgyller huset.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..